Malzemeler;
- 1 paket baklavalık yufka
- 2 - 2.5 kutu tahin
- yaklasık yarım kg toz şeker
- ceviziçi
- pudra şekeri
Hazırlanışı;
1. 3 baklava yufkasını üst üste koyun,enüst yüzüne 2 yemek kaşığı tahini fırça ile sürün ,1 avuç tozşeker ve kırılmış cevizleri üzerine dizerek,rulo haline getirin.
2.Ruloyu 5 eşit parça olarak verev şekilde kesin.
3.Bütün bir paketi bu şekilde yaparak 170 derecedeki fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
4.Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN....
NOT: Servisten 1 gün öncedende yapabilirsiniz,kesinlikle yumuşamıyor.
10 yorum:
Bende bu tarifi bekliyordum. Cumartesi yapacağım..:))
:)) bundan sonraki çay sofralarmızın kesin favorisi olacak ufuk ablacım
Bende denemiştim , çıtır çıtır harika bir lezzet..
ellerinize sağlık sevgiler
3 kat yufkayı birlikte mi kıvırdınız ayrı ayrı mı? Baklava yufkasını duydum ama denemedim.Bu tarifde deneyebilirim.Ben normal yufkayla buna benzer değişik bir nokul yapıyorum.İlk tarifim o olmuştu çok lezzetli oluyor. Elinize sağlık...
Sevgili Berrin...bende bu tarifi hemen deneyecegim...ellerine saglik, sevgiler
zehra
hmmm en sevdiğim :))))
3 yufkanin arasina birsey suruyor muyuz? (yag mesela)yoksa aralari kuru mu birakiyoruz.
Arzu
Ellerinize saglik,ne guzel tarifler..
Hersey harika, nefis bir goruntu...
Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum...
Berrin'ciğim;bir arkadaşımda yemiştim.Harika bir lezzet,çıtır çıtır yemesi çok güzel:)))))
Ellerine sağlık....
Sevgiler....
Bende baklavalık yufka ile değilde böreklik yufka ile denemiştim harika bir lezzet ellerinize sağlık
Yorum Gönder