3 Mart 2010 Çarşamba

Çikolatalı cevizli cheesecake


Uzun zaman önce yapıp ,sayfama eklemeyi unuttuğum bir tarif.Denemenizi tavsiye ederim...

malzemeler:

  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • 60 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 400 gr labne peynir
  • 200 gr krema
  • 2,5 kahve fincanı toz şeker
  • 2 adet orta boy yumurta
  • 3 yemek silme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı ceviz
Yapılışı:

1.Bisküvileri rondoda iyice çekip,un kıvamına getiriniz,içine tarçını ve erittiğiniz tereyağını ilave edin.
2.22 cm lik kelepçeli kalıbınızın altını yağlı kağıt ile kaplayın ve oluşturduğunuz bisküvi karışımını kalıbın dibine yayarak kaşık yardımı ile düzeltiniz.Buzdolabında 15 -20 dakıka bekletiniz.
3. Oda sıcaklığındaki labne peynirleri ve kremayı mikserle 2-3 dakika çırpın.Şeker ilave ederek çırpmaya devam edin, yumurtaları tek tek ekleyerek çok fazla olmamak şartı ile çırpın.
4. Vanilya ve unu da ilave ederek, iyice karıştırın.
5. Bu arada çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve bir kenarda ılınması için bekletin.
6.Karışımın yarısını dolaptan çıkardığınız bisküvilerin üzerine dökün,üstüne kırdığımız cevizleri serpelim.Kalan karışımın içine erittiğimiz çikolatayı ilave edip iyice karıştırdıktan sonra kalıba dökelim.
7.Bir bıçak yardımı ile alttan üste doğru karıştırarak ebruli bir desen verip, çikolatalı kısım ile sade kısma desen verin.
8. Hazırladığınız cheesecakeinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
9. Fırının uygun bir köşesine ısıya dayanıklı bir kapta bir miktar su yerleştirin ve kapattıktan sonra fırın soğuyuncaya kadar cheesecakei içinden çıkarmayın.
10. İyice soğuduktan sonra fırından çıkardığınız cheesecakei bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun...

3 yorum:

Özlem dedi ki...

Cheesecake'i hep klasik olarak yaptım, hiç çikolatalı denememiştim. Tadı kimbilir ne güzel olmuştur, umarım ben de bi ara yaparım, Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.

FİLİZ dedi ki...

ellerinize sağlık.sevgiler.

BERRİN İLTER dedi ki...

teşekkürler,,kesinlikle enemenizi tavsiye ederim, şimdiden afiyet olsun :)